applicaties uit de muur: snackable software met Bluemix

Of je nu een gevestigde organisatie bent die wendbaar moet zijn en blijven om disruptie voor te zijn, of een startup die in no-time en zonder grote investeringen iets wil uittesten voordat de concurrentie hetzelfde idee realiseert: softwareontwikkeling moet steeds sneller. Ook de grote IT-bedrijven zien deze trend en spelen er op in. Zo heeft IBM Bluemix. Wat is het en wat kun je ermee?
IBM Bluemix is een cloudplatform. Je kunt er snel en eenvoudig cloudapplicaties of services mee ontwikkelen, beheren en draaien, die je aanbiedt aan je klanten, medewerkers of partners. Van web, mobiel en social tot big data en het Internet of Things: Bluemix vormt de basis voor services waar je als organisatie het verschil mee maakt. Dat kan op ieder gebied zijn: verkoop en marketing, inkoop, customer service, HR, financiën of de operationele activiteiten. Bluemix is zelf ook een service, waar je naar gebruik voor betaalt en die flexibel meegroeit met de behoefte van je organisatie. In IT-jargon heet dit concept Platform as a Service, kortweg PaaS.

een beetje techniek
IBM bracht Bluemix in 2014 op de markt, een jaar later waren er wereldwijd al 500.000 gebruikers. Die sterke groei heeft te maken met een goede timing, maar ook met de kracht van Bluemix. Zo is het technologisch een open platform, waar ook allerlei services van andere bedrijven dan IBM op draaien.
Services vormen de basis van Bluemix. Dit zijn losse stukjes software waar je een bepaalde functionaliteit mee realiseert. Alle services laten zich snel en gemakkelijk aan elkaar knopen tot complete applicaties. Ook de applicaties zelf kun je aan elkaar knopen. Dat gebeurt met API’s of Application Program Interfaces: ze vormen het technologische bindmiddel tussen alle stukjes software. Deze standaardisatie heeft een grote invloed op de snelheid waarmee je als organisatie nieuwe producten of diensten aanbiedt.

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

blogpost

IBM verkoopt collaboration software portfolio aan HCL

Het kan inmiddels niemand zijn ontgaan: diverse IBM Collaboration Solutions (ICS)  zoals Domino, Sametime en Connections, worden verkocht aan HCL. Deze aankondiging uit begin december 2018 heeft tot uiteenlopende reacties geleid in het IBM-partnerlandschap. Vele IBM-partners, waaronder wijzelf, waren koortsachtig

lees verder
breek het ijs met TalkTeam voor vergaderingen

blogpost

breek het ijs met TalkTeam voor vergaderingen

We horen en zien het steeds meer. Papierloos vergaderen. Meer flexibiliteit. Een nieuwe generatie van professionals komt op en nieuwe technologieën hebben grote impact op de manier waarop er gewerkt kan worden. We zouden e-office niet zijn als we daar

lees verder
feedback