bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

Afgelopen dinsdag 27 maart kreeg Frank een nieuwe gast in een wel heel nieuwe setting: Mark Nieuwenhuizen nam deel aan de eerste live-versie! In dit webinar hebben de heren gesproken over wat er te verwachten valt van het nieuwe HR-pakket van Microsoft in de cloud: namelijk Dynamics 365 for Talent. Heb je hem gemist? Geen paniek! De replay is te bekijken via onderstaande link.

In dit webinar is door Mark uitgelicht wat het nieuwe HR-pakket in gaat houden. Het is modulair opgebouwd en bestaat uit toepassingen voor Attract, Onboarding en CoreHR.

 

attract

Recruitment begint altijd bij de Attract-fase. Dynamics for Talent optimaliseert het samenwerken tussen recruiters en hun teams. Het doel is om losse gegevens en contacten terug te dringen naar één funnel van kandidaten. Attract van Dynamics 365 is ook te gebruiken om op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten: er komt een integratie met LinkedIn.

onboard

Na het voeren van (sollicitatie)gesprekken en het uitvoeren van een scan kom je in de situatie van een final offer en een ‘go‘. Uit onderzoek van LinkedIn is gebleken dat in de 1 of 2 maanden tussen het aannemen en de eerste werkdag ruim 30% van de kandidaten toch nog bedankt voor het aanbod. Dit is een opvallend hoog aantal waar nog geen directe oorzaak voor bekend is. Met Onboarding van Dynamics 365 kun je meteen starten met het opbouwen van een relatie met je toekomstige werknemer en betrek je hem direct bij de toekomstige werkplek door de collega’s en afdelingen in kaart te brengen. Ook het toesturen van een inwerkhandleiding is een optie. De kandidaat kan aan de hand van een checklist in zijn eigen tempo kennismaken met de organisatie en actief toewerken naar de eerste werkdag.

CoreHR

Naast het aantrekken en inwerken van nieuwe collega’s is er ook nagedacht over de doorlopende HR-werkzaamheden. Met CoreHR hou je inzicht in de ontwikkeling van je medewerkers. Ook belangrijk thema is het ‘continu leren’: hoe ga je je medewerkers daarin stimuleren? De software faciliteert dit voor een deel. Opties zijn het verzamelen van feedback van medewerkers, continu leren en aanvullende trainingen voorstellen, opleidingstrajecten plotten en adviezen geven.

Ook bevat CoreHR self-service: bijvoorbeeld voor het aanvragen van verlof, verzuim of vergoedingen kan in het systeem. Ook is deze software voorzien van alle (Nederlandse) wet- en regelgevingen omtrent dataopslag. Door centrale werknemersprofielen blijven er geen cv’s of andere gegevens meer slingeren in verschillende systemen, wat ook belangrijke stap is om jouw organisatie GDPR-compliant te maken.

Dit en nog veel meer voorbeelden en praktijkadviezen zijn langsgekomen in het webinar. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de replay van het webinar over Dynamics 365 for Talent via deze link.

 

 

adoptie: wasstraat of maatpak

blogpost

adoptie: wasstraat of maatpak

Wat mooi om te zien dat adoptie eindelijk de aandacht gaat krijgen die het verdient! De webinars en trainingen vliegen je momenteel om de oren als het gaat om Office 365. En terecht, want tools worden pas echt gereedschap als de gebruiker

lees verder
HR nieuwe stijl met Dynamics 365 for Talent

blogpost

HR nieuwe stijl met Dynamics 365 for Talent

Medewerkers van nu willen werken bij bedrijven waar ze zich welkom en gewaardeerd voelen. Ze hechten grote waarde aan hun persoonlijke ontwikkeling  en ze verwachten dat hun werkgever daarin faciliteert. Met Dynamics 365 for Talent krijg je een tool in

lees verder
feedback