benut de kracht van weak ties en maak je organisatie slimmer

Door in te zetten op de weak ties, kan je optimaal gebruikmaken van alle kennis en talenten aanwezig binnen je organisatie (het corporate brain).
In dit whitepaper lees je hoe je deze verrassende verbindingen stimuleert.
In onze kenniseconomie is het verrijken van organisatiekennis belangrijk om competitief te blijven. Door goed gebruik te maken van kennis binnen je organisatie kun je een innovatieve leider in de markt worden. Creatieve ideeën komen voort uit de menselijke breinen binnen je organisatie, die samen het corporate brain vormen.
Het is dus best gek dat we vaak nog blindelings vertrouwen op de hiërarchische organisatiestructuur afkomstig van de industriële revolutie en voornamelijk gericht op efficiëntie. Eén van de belangrijkste lessen van internet is een andere kijk op de (organisatie)structuur, namelijk de netwerkstructuur met verbindingen tussen individuen. In een netwerkstructuur zie je elke werknemer als bron van kennis. Door middel van verbindingen binnen de structuur kan hij/zij zich verder ontwikkelen met nieuwe kennis en innovatieve ideeën.

verrassende verbindingen
Veel nuttige informatie en kennis komt vanuit plekken in de organisatie waar je het niet verwacht en waar je het in eerste instantie niet zoekt. Creativiteit stimuleer je door even ergens anders te werken dan je vaste werkplek. Goede inzichten komen vaak door je je in nieuwe omgevingen te wagen en gesprekken te voeren met nieuwe mensen.

Maar hoe vind of faciliteer je zulke verrassende verbindingen? Als je op zoek bent naar kennis of oplossingen kan het hulpzaam zijn om met collega’s buiten je directe sociale kring contact te leggen. Daar ligt de uitdaging.

In dit whitepaper vertelt Maartje Asscheman hoe kennis en expertise van weak ties (Granovetter) waardevol zijn en hoe je door gebruik van de slimme AskApp, deze verrassende verbindingen kunt leggen binnen je organisatie.

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

blogpost

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
5 x nieuw in Teams for Education

blogpost

5 x nieuw in Teams for Education

Teams for Education bestaat nu ruim een jaar en krijgt steeds meer handige features die goed passen in het onderwijs. En natuurlijk komt Microsoft zo vlak voor het nieuwe schooljaar met een extra grote update! De aankondigingen in dit  engelstalige

lees verder
feedback