benut de kracht van weak ties en maak je organisatie slimmer

Door in te zetten op de weak ties, kan je optimaal gebruikmaken van alle kennis en talenten aanwezig binnen je organisatie (het corporate brain).
In dit whitepaper lees je hoe je deze verrassende verbindingen stimuleert.
In onze kenniseconomie is het verrijken van organisatiekennis belangrijk om competitief te blijven. Door goed gebruik te maken van kennis binnen je organisatie kun je een innovatieve leider in de markt worden. Creatieve ideeën komen voort uit de menselijke breinen binnen je organisatie, die samen het corporate brain vormen.
Het is dus best gek dat we vaak nog blindelings vertrouwen op de hiërarchische organisatiestructuur afkomstig van de industriële revolutie en voornamelijk gericht op efficiëntie. Eén van de belangrijkste lessen van internet is een andere kijk op de (organisatie)structuur, namelijk de netwerkstructuur met verbindingen tussen individuen. In een netwerkstructuur zie je elke werknemer als bron van kennis. Door middel van verbindingen binnen de structuur kan hij/zij zich verder ontwikkelen met nieuwe kennis en innovatieve ideeën.

verrassende verbindingen
Veel nuttige informatie en kennis komt vanuit plekken in de organisatie waar je het niet verwacht en waar je het in eerste instantie niet zoekt. Creativiteit stimuleer je door even ergens anders te werken dan je vaste werkplek. Goede inzichten komen vaak door je je in nieuwe omgevingen te wagen en gesprekken te voeren met nieuwe mensen.

Maar hoe vind of faciliteer je zulke verrassende verbindingen? Als je op zoek bent naar kennis of oplossingen kan het hulpzaam zijn om met collega’s buiten je directe sociale kring contact te leggen. Daar ligt de uitdaging.

In dit whitepaper vertelt Maartje Asscheman hoe kennis en expertise van weak ties (Granovetter) waardevol zijn en hoe je door gebruik van de slimme AskApp, deze verrassende verbindingen kunt leggen binnen je organisatie.

bouwen op betrouwbare projectdocumenten

blogpost

bouwen op betrouwbare projectdocumenten

Wat jaren terug begon met de adoptie van SharePoint mondde dit jaar uit in een nieuwe samenwerking. Dit succesvolle praktijkverhaal uit de bouwsector laat zien hoe we tegenwoordig steeds meer vanuit uitdagingen samen met klanten ontwikkelen. Het gaat om Dura Vermeer, het gerenommeerde bouwbedrijf in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. de uitdaging Als er ergens een sector bestaat waarbij

lees verder
adoptie: wasstraat of maatpak

blogpost

adoptie: wasstraat of maatpak

Wat mooi om te zien dat adoptie eindelijk de aandacht gaat krijgen die het verdient! De webinars en trainingen vliegen je momenteel om de oren als het gaat om Office 365. En terecht, want tools worden pas echt gereedschap als de gebruiker

lees verder
automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

blogpost

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

Microsoft Flow is een service van Microsoft om werkstromen (workflows) te maken om processen en taken voor diverse applicaties te automatiseren. En dat werkt heel eenvoudig. Voor zeer veel applicaties zijn connectoren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een mail versturen als er een document in een

lees verder
feedback