Benut de kracht van weak ties en maak je organisatie slimmer

Door in te zetten op de weak ties, kan je optimaal gebruikmaken van alle kennis en talenten aanwezig binnen je organisatie (het corporate brain).
In dit whitepaper lees je hoe je deze verrassende verbindingen stimuleert.
In onze kenniseconomie is het verrijken van organisatiekennis belangrijk om competitief te blijven. Door goed gebruik te maken van kennis binnen je organisatie kun je een innovatieve leider in de markt worden. Creatieve ideeën komen voort uit de menselijke breinen binnen je organisatie, die samen het corporate brain vormen.
Het is dus best gek dat we vaak nog blindelings vertrouwen op de hiërarchische organisatiestructuur afkomstig van de industriële revolutie en voornamelijk gericht op efficiëntie. Eén van de belangrijkste lessen van internet is een andere kijk op de (organisatie)structuur, namelijk de netwerkstructuur met verbindingen tussen individuen. In een netwerkstructuur zie je elke werknemer als bron van kennis. Door middel van verbindingen binnen de structuur kan hij/zij zich verder ontwikkelen met nieuwe kennis en innovatieve ideeën.

verrassende verbindingen
Veel nuttige informatie en kennis komt vanuit plekken in de organisatie waar je het niet verwacht en waar je het in eerste instantie niet zoekt. Creativiteit stimuleer je door even ergens anders te werken dan je vaste werkplek. Goede inzichten komen vaak door je je in nieuwe omgevingen te wagen en gesprekken te voeren met nieuwe mensen.

Maar hoe vind of faciliteer je zulke verrassende verbindingen? Als je op zoek bent naar kennis of oplossingen kan het hulpzaam zijn om met collega’s buiten je directe sociale kring contact te leggen. Daar ligt de uitdaging.

In dit whitepaper vertelt Maartje Asscheman hoe kennis en expertise van weak ties (Granovetter) waardevol zijn en hoe je door gebruik van de slimme AskApp, deze verrassende verbindingen kunt leggen binnen je organisatie.

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
feedback