Backup, governance en smoelenboek: wat hebben ze met elkaar te maken?

Wil je meer halen uit de digitale werkplek? Aan de gang met een adoptieprogramma? Bedenk dan dat de basis voor gebruikers op orde moet zijn. En die basis is backup, governance en smoelenboek! Dit drietal bovenop Office 365 zorgt ervoor dat er op gebruikersniveau data teruggehaald kunnen worden (tja, foutjes kunnen gemaakt worden), dat er goede afspraken zijn en worden afgedwongen rondom Teams en dat profielen van gebruikers tiptop in orde zijn zodat je je collega’s altijd snel kunt vinden. Klinkt simpel toch?

We bieden deze drie als een service aan, waarbij we gebruik maken van de beste softwareoplossingen die er in de markt te krijgen zijn. We zijn blij met onze samenwerking met AvePoint en LiveTiles, want samen maken we de oplossingen van Microsoft nog krachtiger.

1. Back-up

Steeds meer documenten worden digitaal met elkaar in de Cloud gedeeld. Met als keerzijde dat er ook iets per ongeluk of met opzet gewist kan worden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als medewerkers de organisatie verlaten. Microsoft biedt met name beschikbaarheid van de Office 365 diensten aan; de backup van de opgeslagen informatie is primair je eigen verantwoordelijkheid. De oplossing: we bieden een onbeperkte backupdienst aan, inclusief pro-actieve restore en maandelijke rapportage. Deze dienst, waarvoor we software van AvePoint gebruiken, zorgt ervoor dat alle Office 365 groepen, Exchange Online, Teams,- SharePoint- en OneDrive bestanden te allen tijde terug te halen zijn. Waarmee de continuïteit van uw informatievoorziening gewaarborgd blijft.

2. Governance

Governance heeft onder andere te maken met werkafspraken. Waar sla je een en ander op, hoe zorg je ervoor dat regels worden nageleefd en hoe lang moeten we eigenlijk iets bewaren of wanneer kan iets weg? Dat zijn slechts enkele voorbeeldvragen. Het goede nieuws? Door steeds meer intelligentie toe te voegen hoef je daar steeds minder over na te denken. Het resultaat is bijvoorbeeld dat informatie automatisch op de juiste plek worden opgeslagen. Dat er afhankelijk van de vraag een Teams omgeving of een SharePoint site wordt aangemaakt. Of dat je automatisch de vraag gesteld krijgt of een bepaalde projectinformatie nog wel bewaard dient te worden, omdat het project al geruime tijd geleden is opgeleverd (lifecyclemanagement). Dit soort intelligentie bieden we onze klanten ook met additionele governance software van AvePoint.

3. Up-to-date informatie over medewerkers

Of hadden we het beter een goed en betrouwbaar ‘smoelenboek’ moeten noemen? Mogelijk is het je weleens overkomen dat je iets wilde vragen aan een collega die allang uit dienst bleek te zijn. Of dat je onnodig contact opnam met iemand waar zijn of haar profiel niet correct was. Dat kan voorkomen worden als er via een chatbot periodiek op een vriendelijke manier gevraagd wordt of de gegevens nog wel kloppen. Handig toch, als je een bericht ontvangt om niet te vergeten je mobiele nummer toe te voegen of je nieuwe functie bekend te maken? Persoonlijke gegevens op een intelligente manier up-to-date houden wordt gedaan door de oplossing van LiveTiles, genaamd Hyperfish Intelligent Directory. Enorm praktisch in elke Microsoft Office 365 omgeving waardoor je de mogelijkheden van het platform ook echt kunt gaan gebruiken.

Samen meer power toevoegen aan Microsoft Office 365?

Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Want wij geloven in het Microsoft partner ecosysteem: samen kunnen we extra power geven!

Welcome to HCL!

blogpost

Welcome to HCL!

[Dutch below] For the past 28 years, e-office has been working on the development of digital workspaces, including IBM Notes and -Connections. As of July 1st this year, these services and more have been acquired by HCL. Who is HCL

lees verder
Back to school met Office 365!

blogpost

Back to school met Office 365!

Office 365 biedt prachtige mogelijkheden voor elke moderne organisatie die samenwerken en kennisdelen hoog in het vaandel heeft. Toch zien we dat vooral e-mail en chat goed gebruikt worden en dat gebruik van de overige applicaties achterblijft. Ook bij onderwijsinstellingen

lees verder
feedback