AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp nodig hebt bespreek je het gewoon met de collega die de meeste kennis heeft over het desbetreffende onderwerp. Of niet?

onnodig zoeken naar kennis

Bovengeschetste situatie is in de meeste gevallen niet de realiteit. Mogelijk herken je het zelf dat er wel eens vragen aan jou gesteld worden door een collega, terwijl je over dit onderwerp helemaal geen kennis hebt. Zo worden jaarlijks heel wat onnodige uren besteed aan vragen die voorkomen hadden kunnen worden. Wat nu als je wel precies weet welke kennis en expertise jouw collega’s hebben? Met die gedachte werd de AskApp ontwikkeld.

experts krijgen een gezicht, brains worden zichtbaar

De AskApp is een eenvoudig te gebruiken applicatie die gekoppeld wordt aan de Microsoft Sharepoint omgeving waarin aan collega’s vragen gesteld kunnen worden. Automatisch wordt er op zoek gegaan naar collega’s die antwoord kunnen geven, omdat op basis van eerdere antwoorden duidelijk geworden is wie de desbetreffende expertise heeft. Onbekende informatie die in de hersenen van collega’s opgeslagen zit komt hierdoor veel sneller boven water en wordt beschikbaar voor de hele organisatie.

Met de AskApp worden niet alleen onnodige vragen voorkomen. Het belangrijkste is misschien wel dat ongebruikte kennis zich veel sneller kan vermenigvuldigen, waardoor nieuwe ideeën ontstaan die ook sneller doorontwikkeld kunnen worden. Iets kleins als een app kan grote gevolgen hebben die ten goede komt aan het business resultaat.

feedback uit de praktijk

Recent hebben wij aan de gebruikers bij een van onze engineering klanten, IV-Infra uit Sliedrecht, gevraagd wat hun ervaringen zijn met AskApp. Bijgaand enkele resultaten:

  • 75% ziet AskApp als een goede optie om informatie te krijgen.
  • 50% geeft aan dat het de zoektocht naar informatie versneld heeft.
  • 62% geeft aan nu beter te weten wie elke kennis in de organisatie heeft.

aanvullende voordelen

Aan de hand van de vraagstellingen rondom een bepaald onderwerp kunnen in het verlengde daarvan ook betere beslissingen worden genomen. Veel vragen kunnen bijvoorbeeld een signaal zijn voor meer training. Ook zullen bepaalde vragen inzicht geven in kansen die anders mogelijk gemist zouden worden. Op basis van al deze data wordt duidelijk waar het goed gaat en waar verbeteringen aan te raden of zelfs noodzakelijk zijn.

 

bouwen op betrouwbare projectdocumenten

blogpost

bouwen op betrouwbare projectdocumenten

Wat jaren terug begon met de adoptie van SharePoint mondde dit jaar uit in een nieuwe samenwerking. Dit succesvolle praktijkverhaal uit de bouwsector laat zien hoe we tegenwoordig steeds meer vanuit uitdagingen samen met klanten ontwikkelen. Het gaat om Dura Vermeer, het gerenommeerde bouwbedrijf in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. de uitdaging Als er ergens een sector bestaat waarbij

lees verder
Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

blogpost

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
feedback