AI, IOT en VR als onderwijsassistenten van de toekomst: podcast #20

In deze 20e aflevering van de Working Out Loud podcast gaat het over de toekomst van onderwijs: hoe gaan AI, IOT en VR hier een rol in spelen? Het panel verkent problemen en oplossingen met Artificial Intelligence omtrent Facial Recogniton om ongewenste foto’s van studenten te filteren, maar ook hoe AI straks zelfstandig essays becijfert. Daarnaast wordt er gediscussieerd hoe IOT-oplossingen in de klas de concentratie en het welzijn kunnen bevorderen en wordt er gespeculeerd over een Virtual Reality scheikundelokaal, waar studenten zonder zorgen en gevaar er op los kunnen experimenteren.

Working Out Loud:

De podcast kent een vaste bezetting van Bas Krikke, Bastiaan Boerkamp en Michel Jonker met Frank van Attekum als presentator. In drie keer 10 minuten wordt de stand van de wereld van e-office en work21 besproken: vragen en onderwerpen die we op de grens van mens, organisatie en technologie tegenkomen.

de geektips van aflevering #20:

Michel geeft als tip de podcast Behind the Tech van Kevin Scott. Scott is CTO bij Microsoft en interviewt de tech-helden die de ontwikkeling van Microsoft mogelijk gemaakt hebben. Er wordt teruggeblikt op de technologie van het verleden en hoe de toekomst er nog uitziet. Een aanrader voor de geeks!

Bas noemt de spreker Paul Rulkens met zijn TED Talk “Why the majority is always wrong” op YouTube. Met eenvoudige bewoordingen en fantastische metaforen deelt hij een motiverend verhaal over het stellen en halen van je eigen, grote doelen en hoe je dit zo elegant mogelijk doet.

Ook haalt hij de podcast van Kennisnet aan: een interessant verhaal die goed de balans tussen onderwijsvaardigheden en didactiek weergeeft, met de directe invloed van technologie daarop.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren. De hele serie vind je ook op YouTube en je kunt je abonneren via iTunes.

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Klantverhaal

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Met 52 scholen, 1800 medewerkers en 14.500 kinderen is Haagse Scholen éen van de grootste stichtingen voor primair onderwijs in Nederland. Het bestuur en facilitaire voorzieningen van de Stichting zetelt vlak naast de Haagse Hogeschool. Vincent Heugen is beleidsadviseur ICT

lees verder
kanalen voor fun en focus: podcast #24

Podcast

kanalen voor fun en focus: podcast #24

Michel keert terug van het O'Reilly AI Event met interessante nieuwtjes. Luister en ontdek hoe dankzij AI nu Natuurkunde-Nobelprijswinnaar Donna Strickland als 3e vrouw in deze categorie eindelijk erkend en vereeuwigd is op Wikipedia. Ook de explainability van AI wordt doorontwikkeld, waardoor

lees verder
Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

blogpost

Speciaal voor scholen: Microsoft Skype-a-Thon 2018!

Microsoft organiseert in november een bijzonder event: de jaarlijkse Skype-a-Thon! Door middel van “Skype in de klas” worden scholen twee dagen lang met gast-experts van over de hele wereld verbonden. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met

lees verder
feedback