adoptie: wasstraat of maatpak

Wat mooi om te zien dat adoptie eindelijk de aandacht gaat krijgen die het verdient! De webinars en trainingen vliegen je momenteel om de oren als het gaat om Office 365. En terecht, want tools worden pas echt gereedschap als de gebruiker er ook echt beter, leuker, slimmer, efficiënter mee werkt.  

Bij veel organisaties is inmiddels helder dat alleen een knoppentraining niet genoeg is, zeker niet met een snel veranderend platform als Office 365. Hoe haal je daar nu het meeste uit?  

Bestaat dat, standaard?  

e-office heeft vanaf de oprichting Mens, Organisatie én Technologie centraal staan; een focus op de mens dus en niet puur op de tools. We hebben allerlei aanpakken voorbij zien komen, onderzoeken en innovaties. Veel geprobeerd en getest. Organisaties zien veranderen onder invloed van nieuwe technologie. Trajecten ook zien mislukken. Veel geleerd. De vraag hoe je technologie inzet om mensen en organisaties te laten groeien, zit in ons DNA. Onze toolbox is gevarieerd, gebalanceerd en (ja sorry) nooit standaard. Er bestaat geen standaardmens en geen standaardorganisatie. Dus ook geen standaardaanpak. Dat vinden wij ook wel jammer ja, want standaard verkoopt veel lekkerder. Smoelt smakelijk. Kies voor deze wasstraat en iedereen werkt vervolgens blij met Office 365. Sorry mensen…, de realiteit is anders.  

Dat betekent zeker niet dat maatwerk duur is. We zijn immers gewend aan beperkte budgetten (want IT vergeet nog steeds vaak om budget voor mensen op te nemen) dus we zijn uiterst creatief. En we weten uit ervaring wat wel en niet werkt in een bepaalde branche. Maar implementatie zonder adoptie? Dat komt niet voor in ons woordenboek. Blije gebruikers wel en duurzame verandering ook.  

 

Wat staat er bij ons zoal op het menu?  

 • Scenario-aanpak 
 • Workshops met ambassadeurs 
 • Train-de-trainer sessies 
 • Continuous engagement 
 • Quick reference cards 
 • Yammer-support voor ambassadeurs
 • Floorwalking, inloopsessies
 • Gamification
 • Nano-training
 • Gebruikersdashboards 
 • En natuurlijk: trainingen, zowel online als op locatie

Eens vrijblijvend kennismaken met het adoptie-menu van de e-office group? Of eens kennis uitwisselen met referenten tijdens een van onze round tables? Neem contact met ons op.

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
5 x nieuw in Teams for Education

blogpost

5 x nieuw in Teams for Education

Teams for Education bestaat nu ruim een jaar en krijgt steeds meer handige features die goed passen in het onderwijs. En natuurlijk komt Microsoft zo vlak voor het nieuwe schooljaar met een extra grote update! De aankondigingen in dit  engelstalige

lees verder
bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

blogpost

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

Afgelopen dinsdag 27 maart kreeg Frank een nieuwe gast in een wel heel nieuwe setting: Mark Nieuwenhuizen nam deel aan de eerste live-versie! In dit webinar hebben de heren gesproken over wat er te verwachten valt van het nieuwe HR-pakket

lees verder
feedback