aan de slag met vitaliteit: 10 uitgangspunten

 

 

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid krijgen de laatste jaren veel aandacht. Begrijpelijk als je kijkt naar onze prestatiemaatschappij. We moeten steeds meer met minder.
Hoe ga je als organisatie hiermee om en met thema’s als vergrijzing, werk-privé balans en de sterke toename van stress- en burn-out gerelateerde klachten?De cijfers bevestigen dat er veel te winnen valt op dit vlak:

•    13% van de werknemers heeft een burn-out of is overspannen
•    41% van de werknemers heeft werkstress
•    over 10 jaar heeft naar schatting de helft van de Nederlandse bevolking een chronische ziekte
•    1 op de 5 medewerkers presteert onder zijn of haar kunnen
•    iedere organisatie heeft 10-20% stil verzuim (mensen komen wel naar het werk, maar zijn niet productief)

bronnen: Trimbos instituut, RIVM, Arbo Unie

belangrijke trends & ontwikkelingen
Verschillende ontwikkelingen hebben bijgedragen aan de huidige aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Uiteraard de vergrijzing, de ontgroening en het verhogen van de pensioenleeftijd.

In dit whitepaper schetst Karen Frank de ontwikkelingen, behandelt de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt, onderbouwt het belang van vitaliteitsmanagement voor organisaties (wat levert het op!) en geeft praktische handvatten en tips om direct aan de slag te gaan voor jouw organisatie. Download hieronder de whitepaper.

vrijheid en technologie in podcast #6

Podcast

vrijheid en technologie in podcast #6

Ook in de working-out-loud podcast #6 praten de heren over technologie, mens en organisatie. Dit keer ging het onder andere over je eigen bacteriën meenemen naar je werkplek, en hoe verhoudt Delve Aanlytics zich tot je eindejaarsgesprek? (meer…)

lees verder
reanimatie SharePoint: denk na over adoptieaanpak!

blogpost

reanimatie SharePoint: denk na over adoptieaanpak!

Begrijpt de organisatie wel waarom SharePoint wordt ingezet? Bij de introductie van SharePoint als samenwerkingsplatform wordt vaak wel enthousiast gecommuniceerd met iedereen in de organisatie. En een knoppentraining zit vaak ook nog wel in het project. Maar wat als

lees verder
WTS Energy: flexibel in de cloud met Office 365

Klantverhaal

WTS Energy: flexibel in de cloud met Office 365

WTS Energy is een snel groeiend, internationaal bedrijf actief in detachering, werving & selectie en payrolling voor de olie-, gas en energieindustrie. Naast het hoofdkantoor in Den Haag heeft WTS Energy o.a. vestigingen in Dubai, Abu Dhabi, Nigeria, Houston en

lees verder
dan hoor je het ook eens van een ander…

blogpost

dan hoor je het ook eens van een ander…

Onlangs hebben we weer eens mogen ervaren hoe waardevol samenwerken kan zijn. Niet alleen met je collega’s, maar ook met je relaties. e-office en work21 werken onder één dak, maar we treffen elkaar ook bij onze opdrachtgevers. De ene keer

lees verder
feedback