6 redenen om direct met het Microsoft Power Platform te starten

“Bouw de apps die je bedrijf nodig heeft met PowerApps. Automatiseer je apps met Microsoft Flow. Realiseer bedrijfsresultaten met PowerBI”. Deze drie zinnen zijn terug te vinden op deze site van Microsoft en geven de kern aan van wat je met het Microsoft Power Platform kunt bereiken. Maar wat zijn nu in de praktijk redenen om er zo snel mogelijk mee te starten?

Reden 1: Het elimineren van onnodige processen of handelingen

Op het moment dat je het gevoel hebt ‘dat kan anders’ kan het waarschijnlijk ook anders. Er zijn heel veel handmatige papieren processen waarbij documenten van het ene naar het andere bureau gaan, worden ingescand en weer in een e-mail of SharePoint omgeving worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan het proces van een verlofaanvraag, de goedkeuring van bepaalde uitgaven met verschillende autorisaties, of alle formulieren die behoren bij een bepaalde gebeurtenis. Haal onnodige stappen weg, bouw er een app voor en automatiseer je app met Microsoft Flow.

Reden 2: Het razendsnel kunnen reageren op veranderingen

Zijn jouw business applicaties agile of anders omschreven kan je snel reageren en anticiperen op veranderingen die op je af komen? Doordat je met het Microsoft Power Platform handmatige processen elimineert en de juiste processen via de app automatiseert lukt dat. Je bespaart er ook nog eens enorm veel tijd mee die je op een andere manier beter kunt inzetten.

Reden 3: IT onafhankelijker ontwikkelen

Iedere manager of medewerker met een goed idee kan op basis van data zelf een app maken. Als voorbeeld bouwden wij zelf een ‘reistijd-app’ die automatisch de reistijd tussen twee afspraken uitrekent en zelfs rekening houdt met de actuele filemeldingen. Enorm handig en efficiënt. De IT-afdeling is daar niet direct meer voor nodig. Wel zal compliancy en governance door IT bewaakt moeten blijven.

Reden 4: Het custommade bouwen tegen lage kosten

De business is niet meer afhankelijk van gestandaardiseerde processen die hen worden aangeboden, maar kan op elk moment datgene bouwen wat nodig is. Door de eenvoud en snelheid ook nog eens zonder grote investeringen te hoeven doen.

Reden 5: Een hogere klantentevredenheid

Er zijn een ontelbaar aantal kansen om de klantentevredenheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens aan de bezoekersregistratie in bewaakte omgevingen, zoals een datacenter. Waarom moeten daar nog steeds allerlei papieren formulieren worden ingevuld? De aanmelding zou ook al vooraf geregeld kunnen zijn door de inzet van een bezoekersapp. Of misschien bouw je wel een applicatie waarmee automatisch de koffie wordt gezet op het moment dat hij of zij de slagboom doorgaat.

Reden 6: Apps genereren bruikbare data

Hoe meer er op het internet wordt aangesloten (IoT), hoe groter de kans om bruikbare data via apps te verzamelen. Met als resultaat dat nieuwe businesskansen ontstaan, fouten worden voorkomen en het leven een stuk eenvoudiger en aangenamer wordt.

Samen starten?

Loop je al langer met een nieuw idee rond of wil je een bestaand proces eens onder de loep nemen? Nodig ons vrijblijvend uit om te onderzoeken of we met Powerapps de app kunnen maken, het proces met Flow kunnen optimaliseren en data kunnen verzamelen die door middel van PowerBI de business ten goede komt.

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

blogpost

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

Microsoft Flow is een service van Microsoft om werkstromen (workflows) te maken om processen en taken voor diverse applicaties te automatiseren. En dat werkt heel eenvoudig. Voor zeer veel applicaties zijn connectoren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een mail versturen als er een document in een

lees verder
feedback