Dit item delen:

Speeddate: Microsoft Viva meets Windows 365 Cloud PC

 

De werkplek van de toekomst. Hoe ziet deze eruit?

Er zijn heel veel slimme oplossingen beschikbaar die mensen op de eerste plaats zetten. Maar waar moet je als organisatie beginnen…? Onze specialisten vertelden je al eerder over Microsoft Viva en de Windows 365 Cloud PC. In de vorm van ‘dít wil je weten’. Maar wat we je nog niet verteld hebben, is hoe deze twee oplossingen elkaar perfect kunnen aanvullen. En dat laten we zien in deze speeddate (speciaal geregeld voor jullie natuurlijk).

Even voorstellen, Microsoft Viva
Microsoft Viva zet mensen op de eerste plaats. Met behulp van verschillende modules geef je jouw werkdag vorm en investeer je als organisatie in de ultieme werknemerservaring. Of zoals wij dat noemen de employee experience. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe en waarvandaan je werkt. En er is nog véél meer mogelijk. Wat? Dat vatten we samen in deze cheatsheet.

Aangenaam, Microsoft 365 Cloud PC
De Windows 365 Cloud PC-werkplek zorgt ervoor dat we vanaf ieder apparaat én overal kunnen werken, zoals we dat zelf willen. Zie het als een stukje simpliciteit qua ICT, maar wel enorm veilig. Deze moderne werkplek is zo specifiek mogelijk in te richten, om mensen een zo goed mogelijke ondersteuning bij hun dagelijkse werkzaamheden te bieden.

Hebben ze dan ook raakvlakken? Jazeker: hybride werken en standaardisatie.

Ik hou van gemak
‘Ik wil het niet meer zelf doen’, is een vaak gehoorde uitspraak. En dat hoeft ook niet. Natuurlijk, als je jouw werk goed wil uitoefenen, zijn er een aantal dingen noodzakelijk. Onder andere goed internet en een beeldscherm. Klinkt simpel, maar hier komen vaak veel meer zaken bij kijken. Heb je een online meeting? Dan wil je dat de webcam en Microsoft Teams werken. Je agenda ook, want die vertelt je wanneer je een afspraak hebt én met wie. Die vergadering wil je voorbereiden. En dáár komt Viva om de hoek kijken. Met behulp van Viva Insights bijvoorbeeld. De applicatie die je inzichten en suggesties geeft om jouw werkdag nóg beter in te delen. Viva helpt je om goed voorbereid te zijn en draagt positief bij aan de werknemerservaring.

En ík wil dat mijn werkplek gewoon goed werkt
De verbinding moet goed zijn en je laptop niet traag. Dít is dus ook een belangrijk onderdeel van de werknemerservaring. Daarom wil je de werkomgeving van jouw mensen zo goed mogelijk faciliteren.

De Windows 365 Cloud PC is dan ook zeer complementair aan Viva, om te zorgen voor de juiste werknemerservaring. Het werkt altijd, is up-to-date én natuurlijk veilig, want Microsoft regelt het netwerk. En daarmee is de experience voor gebruikers ook altijd hetzelfde. De Cloud PC is gemakkelijk schaalbaar en -plaatsonafhankelijk- in te zetten voor ieder apparaat, zodat (nieuwe) mensen ook nú hun werk goed kunnen doen. In plaats van dat ze twee weken op de juiste technologie moeten wachten. Dertig nieuwe medewerkers door piekdrukte? Geen probleem! Dus heb je als organisatie weinig tijd om een PC in de lucht te brengen? Met de Cloud PC heb je geen lange ICT-trajecten meer, maar schakel je snel.

Nog een overeenkomst: op de kleintjes letten

Wat vind jij belangrijk?
Tijd is een schaars begrip en ook euro’s kun je maar één keer uitgeven. Daarom is het goed om vanuit de gebruiker te denken. Wat heeft deze nodig? Een digitale assistent om efficiënter te werken? Viva! De AI achter Viva helpt jou op alle fronten om efficiënter te werken en dus ook kosten te besparen.

Naast kostenbesparing is efficiëntie dus ook een belangrijk punt
En kies je voor de Cloud PC, dan kies je indirect ook voor kostenbesparing. Want je bespaart bijvoorbeeld op IT-beheer en andere IT-staffing. En zo heb je weer alle tijd om aan je eigen kennisopbouw of verdieping van zaken te werken. Ook tijdrovende migratietrajecten, uitgebreid systeem of netwerkbeheer zijn verleden tijd. Allemaal uit handen genomen door Microsoft. Het is heel simpel: is er een update, dan wordt deze gedaan en zodra je weer verbinding maakt met je Cloud PC profiteer je meteen van de nieuwste versie. En dát maakt het werken een stuk efficiënter.

Netflix, Spotify, Videoland, Viva of de Windows 365 Cloud PC. Passen ze allemaal in het rijtje? Jazeker! Want je betaalt per gebruiker, per maand. En heb je er even geen behoefte meer aan, dan stop je er weer mee. (dus geen hoge aanschafkosten meer, die je over vele jaren moet uitsmeren)

Werknemerservaring & Viva, zo werkt dat
‘Mensen zijn belangrijk,’ is wat we steeds vaker horen. En als organisatie wil je daar naartoe om jouw mensen op de eerste plaats zetten. Hoe? Zet je een tafelvoetbal neer, organiseer je wekelijks vrijmibo’s en deel je een gepersonaliseerde reep chocolade uit als iemand in een lastige periode zit? Dat is een mooi begin. Maar, het zit hem bijvoorbeeld ook in de waardevolle informatie die je als organisatie uit Viva kunt halen.

Viva Goals voor doel en afstemming. Viva Topics voor kennis en kunde. Viva Insights voor productiviteit en welzijn. Viva Engage voor communities, zelfexpressie en gesprekken. Viva Connections voor cultuur en communicatie. Viva Learning voor vaardigheden en groei. Viva Sales voor slimmer verkopen.

Mijn aanvulling: een werkplek die altijd werkt!
Ook de Windows 365 Cloud PC is een mooi voorbeeld van een oplossing met een positieve bijdrage aan de werknemerservaring. Geen frustraties meer uiten bij het koffiezetapparaat, omdat je ineens in een nieuwe omgeving moet werken die je niet snapt. Of waar je überhaupt niet om gevraagd hebt. Maar een snelle PC, die het altijd doet. Met dichtgetimmerde privacy én security. Daar win je als organisatie vertrouwen mee. En het sluit mooi aan op het people centric werken.

Is onze relatie dan wel toekomstbestendig? Natuurlijk!

Mijn toekomst voor jou
De mogelijkheden lijken eindeloos. Dat zijn ze misschien ook. Viva staat nog maar aan het begin en als je kijkt wat er nu allemaal al mogelijk is! Hoe dit employee experience-platform is gegroeid de afgelopen maanden. Maar ook hoe AI groeit en hoe de chatbot ChatGPT bijvoorbeeld steeds meer gemeengoed wordt. Mooie ontwikkelingen die laten zien dat we in de toekomst nog veel meer gaan groeien. Want Viva wordt sterk gevoed door AI en leert dus iedere seconde bij.

Offline werken is niet meer van deze tijd!
De Cloud PC ontwikkelt zich in dezelfde lijn. Snel en met het vizier gericht op de toekomst. Waarom zou je nog een serverpark houden als je alles -en meer!- ook in de cloud kunt doen? Of met stekkertjes priegelen omdat je nog on-premises werkt. En wist je dat als je even geen internetverbinding hebt, je met de Windows 365 Cloud PC ook gewoon offline kunt doorwerken? Het maakt niet uit waarvandaan je werkt. Met deze versimpeling van de IT-omgeving zit je dus altijd goed.

Is het een date? Het is een match!

Met Microsoft Viva is het fundament is op orde
Met Viva omarm je de behoefte van jouw mensen. Dit platform helpt mensen te doen waar ze goed in zijn. Dingen die ze leuk vinden doen in plaats van aandacht besteden aan zaken die repeterend zijn, zoals een agenda bijhouden. Maar: vergeet adoptie niet! Want wanneer je dit niet goed aanpakt, mensen de mogelijkheden niet kennen en Viva simpelweg ‘gewoon aangezet wordt’, mis je de boot. Techniek is namelijk maar 10% van het succesverhaal. De strategie erachter is véél belangrijker om het goed te laten landen. Je kunt het maar één keer goed doen.

Wat heb jij dan nodig?
Ditzelfde geldt voor de Cloud PC. Adoptie staat ver boven de techniek. En daarbij moet je rekening houden met de personen, niet de organisatie an sich. Want ieder mens heeft weer andere behoeftes als het om zijn of haar werk gaat. Dus zet alsjeblieft niet achteloos alle knoppen om, want een generieke medewerker bestaat niet.

Een mooie match dus, Microsoft Viva en de Windows 365 Cloud PC. Ben je benieuwd of ze ook een match voor jouw organisatie zijn? Maak dan hier vrijblijvend een afspraak. We leren je graag kennen!

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie

 

Download ons gratis e-book

Meer kennis