Put people first
Microsoft heeft Copilot aangekondigd voor de onderwijssector. Wat weten we nu al? Onze collega en Microsoft-expert Harold van de Kamp vertelt het in deze blog.

Nu ook voor het onderwijs: Microsoft Copilot voor Microsoft 365!

Goed nieuws voor iedereen die in het onderwijs werkt: Microsoft heeft Copilot voor Microsoft 365 aangekondigd voor de onderwijssector. Deze veelbelovende innovatie gaat studenten, docenten én personeel in het onderwijs helpen om hun werk eenvoudiger te doen. Het werk nóg leuker te maken. Want je houdt tijd over om te doen waar je echt goed in bent: lesgeven.

Wat weten we nu al over deze mooie ontwikkeling? Onze collega en Microsoft-expert Harold van de Kamp vertelt het in deze blog.

Dit item delen:

“Kunstmatige intelligentie heeft de kracht om het hoger onderwijs radicaal te veranderen.”

Microsoft-schoolaccount vereist voor toegang tot Copilot voor Microsoft 365

Studenten kunnen Copilot gebruiken om:

  • Artikelen samen te vatten
  • Stapsgewijze uitleg te krijgen
  • De schrijfvaardigheid te verbeteren
  • Feedback op hun werk te krijgen
  • Over ideeën te brainstormen
  • En meer!

“AI kan het leren voor studenten verbeteren. En innovatief onderzoek ondersteunen via een geautomatiseerd, veilig én betrouwbaar platform. Een uitdagende reis die onze volgende generatie studenten en leiders gaan doorlopen. En niet te vergeten de resultaten die ze daarmee kunnen bereiken met tools als Copilot. Productiever, maar zeker ook creatiever leren”, vertelt Harold enthousiast.

Extra: commerciële gegevensbescherming

Begin 2024 komt Microsoft met commerciële gegevensbescherming voor studenten in het faculteits- en hoger onderwijs (18+ jaar). Harold: “Copilot voor Microsoft 365, voorheen Bing Chat Enterprise, laat hen de AI-aangedreven chat van Microsoft gebruiken met toegang tot GPT-4, DALL-E 3 afbeeldingsgenerator en andere functies. Zónder aanwijzingen en antwoorden met Microsoft te delen voor toekomstige modeltraining.”

Vanaf 1 januari 2024 Copilot voor het onderwijs

Copilot voor Microsoft 365 wordt dus binnenkort ook aangeboden aan docenten en personeel. “Een hele mooie ontwikkeling, want voor een betere productiviteit combineert Copilot de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met de gegevens van het onderwijs.” Harold gaat verder: “AI helpt je met het schrijven en interpreteren e-mails, het plannen en samenvatten van vergaderingen, de juiste informatie uit chats halen, documenten vinden én meer. Een geheel nieuwe manier van werken, voor iedereen. Van docenten en onderzoekers tot IT-professionals en beheerders.”

“Copilot voor het onderwijs: je maakt minder fouten en krijgt meer ruimte voor je eigen creativiteit.”

En nu begint het nu pas

“Want onderwijsinstellingen zijn er met het aanschaffen en toekennen van Copilot-licenties nog lang niet”, legt Harold uit. “Voor een succesvolle implementatie van generatieve AI met Copilot is een holistische aanpak met aandacht voor mens, organisatie én techniek cruciaal!”

Jumpstart-programma Copilot

e-office zit in het Jumpstart-programma voor Copilot. Dit betekent dat wij alle updates en ontwikkelingen rondom Copilot als eerste horen. Én zelf mogen testen. Voor jou betekent dit dat we je met onze expertise kunnen ondersteunen. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, jullie vragen direct met Microsoft afstemmen, zodat de waarde creatie voor jullie medewerkers zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

En weet je niet waar te beginnen? Hoe je de implementatie holistisch aanpakt? Wij hebben een ‘Copilot voor het onderwijs inventarisatie- en implementatie aanpak’ opgesteld. Via de Microsoft 365 Copilot assessment brengen we het volwassenheidsniveau en gereedheid van Copilot voor jouw onderwijsinstelling in kaart. Vervolgens adviseren we hoe deze oplossing het beste bij jouw mensen past en we ze daarmee in hun kracht zetten.

Dus wil jij meer weten over Copilot? Onze collega Ernst Steffen schreef er deze blog over: Copilot is Chefsache. En natuurlijk mag je ook al jouw vragen hier stellen.

Stel hier jouw vraag aan Harold.