INNAX: interne samenwerking voor snelle en duurzame innovatie

Innax levert met 150 medewerkers allerlei dienstverlening rond het verduurzamen van gebouwen en woningen. Van meten en audits tot het exploiteren van duurzame energie-installaties en het inkopen van energie. Daarbij wordt samengewerkt met een groot netwerk van installateurs. René Kosterman, manager Interne Organisatie en onder andere verantwoordelijk voor de IT, vertelt: “En dat samenwerken wilden we gemakkelijker gaan maken, onder andere door alle informatie op één plek op te gaan slaan en te kunnen delen met externen. Omdat we al met Microsoft Office 365 werkten, lag de keuze voor SharePoint Online voor de hand”.

flexibiliteit

Kosterman: “Om SharePoint goed in te richten zochten we een partner en zijn op e-office uitgekomen. e-office had het beste verhaal, maar misschien nog wel belangrijker: onze organisaties lijken qua cultuur op elkaar en dat is een mooie basis voor samenwerking.” Innax is met een stevige omslag bezig, is van verschillende vestigingen naar een centraal kantoor verhuisd en is bezig om alle verschillende werkmaatschappijen onder te brengen in één centraal merk. “We hebben nu nog grotendeels vaste werkplekken, maar we zijn aan het experimenteren met meer flexibele werkplekken. Eén verdieping is daar nu op ingericht, met projectkamers en flexibele werkplekken. Doordat directie en managementteam het voortouw nemen, hopen we dat de organisatie snel mee gaat in deze verandering”.

alles open, tenzij

“We denken dat er nog veel en snellere innovatie mogelijk is als we de interne samenwerking verder op gang krijgen. We doen veel verschillende dingen en weten onvoldoende van elkaars expertise. SharePoint moet ons daarbij gaan helpen. Van 80.000 gedeelde mappen gaan we nu naar centraal aangemaakte projectsites. We gaan werken volgens het ‘alles open, tenzij’ principe”, legt Kosterman uit.

SharePoint

De inrichting van de SharePoint-omgeving is gebaseerd op een aantal workshops met key-users uit de organisatie. “Die workshops zijn erg goed ontvangen, waren leuk om te doen. De samenwerking met e-office bevalt ons goed. Met als gevolg dat de organisatie staat te popelen om ermee aan de slag te gaan. We gaan de introductie wel begeleiden met trainingen voor iedereen, want hoewel de gedachtegang achter SharePoint duidelijk is; je moet wel even weten hoe het werkt”. Ook heeft Innax een functioneel beheerder van de omgeving aangetrokken, die als vraagbaak gaat fungeren. “En dan gaan de netwerkschijven op read-only, zodat iedereen meteen op de nieuwe manier gaat werken.

Security awareness

Ook gaat e-office een aantal lunchpresentaties geven over beveiliging om awareness bij medewerkers te kweken. Kosterman: “Het gebruiken van cloud-oplossingen en flexibel werken vraagt van medewerkers dat ze nadenken over beveiliging. Je kunt niet alles technisch dichttimmeren, daar wordt niemand blij van”.

AskApp

De samenwerkingsomgeving van Innax wordt uitgebreid met de door e-office ontwikkelde AskApp. AskApp is een heel eenvoudige app om je ‘wie’-vragen te stellen binnen de organisatie. Omdat de app gekoppeld is aan SharePoint, bouw je er ook nog eens handig kennisprofielen mee op aan de hand van de antwoorden die mensen geven. “AskApp sluit prachtig aan op onze fysieke interne marktplaats die we met regelmaat organiseren. Je wilt vraag en antwoord bij elkaar brengen. Bovendien is het zo fijn eenvoudig: alleen maar een veldje om je vraag in te typen. Net andersom eigenlijk als bij SharePoint: je moet even de gedachtegang achter AskApp snappen, maar hoe het werkt is meteen duidelijk.”

Back to school met Office 365!

blogpost

Back to school met Office 365!

Office 365 biedt prachtige mogelijkheden voor elke moderne organisatie die samenwerken en kennisdelen hoog in het vaandel heeft. Toch zien we dat vooral e-mail en chat goed gebruikt worden en dat gebruik van de overige applicaties achterblijft. Ook bij onderwijsinstellingen

lees verder
bouwen op betrouwbare projectdocumenten

blogpost

bouwen op betrouwbare projectdocumenten

Wat jaren terug begon met de adoptie van SharePoint mondde dit jaar uit in een nieuwe samenwerking. Dit succesvolle praktijkverhaal uit de bouwsector laat zien hoe we tegenwoordig steeds meer vanuit uitdagingen samen met klanten ontwikkelen. Het gaat om Dura Vermeer, het gerenommeerde bouwbedrijf in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. de uitdaging Als er ergens een sector bestaat waarbij

lees verder
adoptie: wasstraat of maatpak

blogpost

adoptie: wasstraat of maatpak

Wat mooi om te zien dat adoptie eindelijk de aandacht gaat krijgen die het verdient! De webinars en trainingen vliegen je momenteel om de oren als het gaat om Office 365. En terecht, want tools worden pas echt gereedschap als de gebruiker

lees verder
feedback